Vesiralliryhmät

Lapsen jaksaessa uida 25 metriä ilman pysähdystä, hän voi ilmoittautua Kalat (Vesiralli 1) ryhmään.

Mitä Vesiralli on?

Kursseilla käydään läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Vesipallo, uimahypyt sekä uintitekniikat (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti) tulevat lapselle tutuksi kurssin aikana. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti. Taidon ja tekniikan harjoittelua painotetaan, mutta myös ketteryys ja monipuolisuus on vahvasti otettu huomioon. Vesiralli kestää pääsääntöisesti 1 1/2 vuotta ja sinä aikana suoritetaan osiot Kalat (Vesiralli1), Norpat (Vesiralli 2) ja Delfiinit (Vesiralli 3). HUOM! Lapsen voi ilmoittaa suoraan ylempään ryhmään, jos hänen uimataitonsa on vaadittavalla tasolla (näet ne alta). Kurssien mainokset löydät täältä.

Kurssien kokoontumispäivät löydät täältä.


Kalat (Vesiralli 1) on tarkoitettu 6-10 -vuotialle lapsille, jotka osaavat uida kahdella lajilla 25m (myyrä/alkeisselkä).  Kurssilla suoritetaan kalapinssin tehtävät sekä tavoitteena on saada 50m uimataito.

Norpat (Vesiralli 2) on tarkoitettu 6-10 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida 50 metriä. Kurssilla suoritetaan norppa pinssin tehtävät sekä tavoitteena on saada 100m uimataito.

Delfiinit (Vesiralli 3) on tarkoitettu 7-10 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida 100 metriä.  Kurssilla suoritetaan delffiinipinssin tehtävät sekä tavoitteena on saada 150m uimataito.  


Missä ja milloin?

Ryhmät kokoontuvat Vesikossa: lauantaisin klo 8.15 -10.15, klo 16.35-17.55 ja sunnuntaisin klo 16.35-16.15. Vetrealla sunnuntaisin klo 12.45 - 15.35. Rantakylän uimahallissa sunnuntaisin klo 14.45-16.45. Uintiaika on 40 min/ryhmä.

Ryhmien kokoontumispäivät löydät http://www.jous.fi/fi/kurssit/yleista-tietoa-kursseista


Hinta ja ilmoittautuminen

Kevään tai syksyn vesiralli kestää 6 tai 12 kertaa + vesiriehan ja kurssi maksaa yhdeltä kaudelta 53 € (6 kertaa) 105 € (12 kertaa) + 15 € jäsenmaksu/lapsi. Maksu sisältää uintimerkin.

Kaudella tarkoitetaan joko kevät- tai syyskautta.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu myClub ilmoittautumisohjelman kautta kohdasta "ilmoittaudu kursseille" (yläpalkki).


Ryhmän vastuuohjaajat

Lauantai Vesikko:

Sunnuntai Vesikko:

                                         

Sunnuntai Vetrea: 

Sunnuntai Rantakylä:

Lisätietoja: 044-0991907, marjo.siintomaa-toljander(at)jous.fi

Yleistä tietoa vesiralleista

 • Avaimen voi ottaa kassalta 15 minuuttia ennen opetuksen alkua.
 • Harjoituksiin mukaan uikkari, pyyhe, mahd. uimalasit ja uimalakki sekä pitkät hiukset ponnarille.
 • Altaassa ja hallissa noudatetaan uimahallin sääntöjä: altaaseen ja altaasta pois vain opettajan luvalla, altaassa totellaan opettajaa, annetaan oppimisrauha, käydään vessassa ennen harjoitusta.
 • Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta useamman kerran peräkkäinen poissaolo on hyvä ilmoittaa toiminnanjohtajalle sähköpostitse. Uimakoulukertoja, jotka jäävät väliin, ei ole mahdollista korvata toisen päivän ryhmässä.
 • Jos on kysyttävää lapsenne oppimisesta, niin ottakaa hihasta kiinni ja kysykää rohkeasti.
 • Jos lapsellanne on jokin sairaus ym. asia jonka ohjaajan tulisi tietää, kirjaathan tiedon myClubiin.
 • Jos lapsi ei ole aikaisemmin käynyt opetuspaikassa, niin käykää tutustumassa halliin ja uima-altaaseen.
 • Kurssin päätyttyä vesirallilaiset saavat pinssin ja todistuksen. Siitä näette, mitä suorituksia lapsi on tehnyt ja mihin ryhmään lapsi siirtyy.

Uimahallien erityishuomiot

Vesikko, Uimarintie 1

 • Lauantaiaamuna uimahalliin pääsee sisälle sivuovesta klo 8.00 alkaen ja avaimen voi ottaa kassalta. 
 • Lauantai aamuna lapset voivat tulla itsenäisesti hyppyaltaan luokse
 • Sunnuntai-iltana uimahalliin pääsee pääovista ja hallin sulkeuduttua sivuovesta. Pukukaapin avaimen voi ottaa korkealla pöydällä olevalta korilta, limsa-automaatin vierestä 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen. Hallista tulee olla ulkona klo 19.00.
 • Sunnuntai- iltana lapset voivat tulla itsenäisesti ison altaan puolelle.

Rantakylä, Pataluodonkatu 2

 • Avaimen voit ottaa kassalla olevasta korista 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen.
 • Ulko-ovi laitetaan ulkopuolisilta lukkoon klo 16.00. Ulko-ovea ei saa jättää auki tai lukkoa jättää auki asentoon. Sisään pääsee sitä mukaan, kun ihmisiä tulee ulos.
 • Hallista tulee olla ulkona klo 17.15.
 • Lapset voivat tulla itsenäisesti ison altaan puolelle ennen harjoitusten alkua.

Vetrea, Nepenmäenkatu 2

 • Avaimen voit ottaa kassalla olevasta korista 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen. Avainkortti pukuhuoneeseen löytyy pukuhuoneen oven vieressä olevan lukijan päältä.
 • Kengät jätetään pukutilojen ulkopuolelle käytävään tai ne kannetaan käsissä pukukaappiin.
 • Auton voi parkkeerata pihalle ilman lupalappua
 • Lapset voivat tulla itsenäisesti altaan puolelle ennen harjoitusten alkua.

Suihkukäytäntö

Tyttöjen puoli: Vanhempi auttaa lapselta ulkovaatteet päältä ja ohjaa lapsen suihkutilaan. Suihkussa seuramme apuohjaaja (seuran t-paita päällä) auttaa tarvittaessa lapsia.  Lapset menevät itsenäisesti altaan puolelle. Vanhemmat ottavat lapset vastaan pukuhuoneen puolella. Huom! vain naispuoliset henkilöt voivat tulla tyttöjen puolelle.

Poikien puoli: Vanhempi auttaa tarvittaessa lasta pukuhuoneessa sekä suihkuissa. Lapsi tulee omatoimisesti altaan puolelle.  Uimakoulun jälkeen lapsi palaa takaisin suihkutilaan, jossa tarvittaessa vanhempi on auttamassa. Huom! Vain miespuoliset henkilöt voivat tulla poikein puolelle.

Siistijöitten terveiset

 • Vanhempien tulee pysytellä aulan puolella, hallinpuolelle ei voi tulla katsomaan harjoituksia.
 • Hygieniasyistä, paljain jaloin suihkutilaan.
 • Lauantaisin kengät jätetään joko käytävään tai ne otetaan ennen pukutiloja käsiin ja siirretään pukukaappiin (siistijät tulevat töihin vasta klo 12.00, joten näin voimme vähentää lian tuloa pukutiloihin).
 • Vesikon kahvion mennessä kiinni, vanhempien tulee siirtyä riimun toiselle puolelle. Kahvion alueelle ei voi mennä seuraamaan harjoituksia eikä sieltä ei voi siirtää tuoleja pois.
 • Annetaan siistijöille pukutiloissa ja rappusissa työrauha ja poistutaan harjoitusten ajaksi pukutiloista.