Lasten uimakoulut

Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja eritasoisille lapsille neljästä vuodesta ylöspäin. Uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja uimaopettajien johdolla. Vasta-alkaville/aroille lapsille on tarjolla varhaistaito- tai alkeis 1 ryhmä sekä pidemmälle ehtineille alkeisjatko- tai jatkouimakoulu. Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja kevät- ja syksykaudella sekä toukokuussa intensiivikurssina. Kurssien mainokset löydät täältä.

Kurssien kokoontumispäivät löydät täältä.

Arvioi ensin uimarin uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Uimakouluihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisohjelmassa (kohdassa ilmoittautuminen). Ilmoittautuisen jälkeen saat sähköpostiisi ryhmän info-kirjeen, josta löydät kaiken oleellisen tiedon kurssista. Kurssilaiset saavat uimakoulun päätyttyä uintikirjan josta löydätte lapsen uimataidon ja suoritettun uintimerkin. Tämän suoritetun merkin perustella lapsi siirretään  seuraavaan uimakouluryhmään tulevaa kautta varten.  Lapsen suoritettua 25 metrin uimataidon hän siirtyy Vesiralliryhmään.

Uudet kurssilaiset voivat aloittaa sillä kurssilla mihin lapsen uintitaso soveltuu.


Ryhmien kuvaukset ja pääsyvaaatimukset (HUOM! eroavat kaupungin kesäuimakouluista)

Huomioithan, että 4-vuotiaat lapset voivat osallistua vain varhaistaitoryhmään.

VARHAISTAITORYHMÄ on tarkoitettu 4 -vuotiaille, uimataidottomille lapsille. Lapsille opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuuden kehittämistä sekä ryhmässä toimimista. Kurssin lopuksi lapset saavat todistuksen.

ALKEISRYHMÄ 1 on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka eivät vielä uskalla kastaa kasvojaan veteen tai kastaa selin korviaan. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu'ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on suorittaa varhaistaito/vesitaitomerkin tehtävät.

ALKEISRYHMÄ 2 on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka uskaltavat laittaa kasvonsa veteen, sukeltaa ja kastaa korvansa veteen selkäasennossa. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu´ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on saada 5 - 10 metrin uimataito sekä suorittaa vesitaito/alkeismerkin tehtävät.

ALKEISJATKO on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on vähäinen (n. 5 metriä) ja he uskaltavat laitaa kasvonsa veteen ja sukeltaa. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuinteja sekä kokeillaan pituussukeltamista. Tavoitteena on saada 10 metrin uimataito kahdella lajilla sekä suorittaa alkeismerkin tehtävät.

JATKORYHMÄ on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti 10 metriä kahdella lajilla tai ovat suorittaneet alkeismerkin. Ryhmässä kehitetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan erilaisia hyppyjä, sukeltamista sekä alkeisuintilajeja. Tavoitteena on saada 25 metrin uimataito kahdella lajilla.


Missä ja milloin?

Ryhmät kokoontuvat Vesikossa lauantaisin klo 8.15-10.15, sunnuntaisin klo 16.40-18.40, Vetrealla sunnuntaisin klo 12.15-15.25 ja Rantakylän uimahallissa sunnuntaisin  klo 15.30-17.00. Uintiaika on 30 min/ryhmä.

Ryhmien kokoontumispäivät löydät http://www.jous.fi/fi/kurssit/yleista-tietoa-kursseista


Hinta ja ilmoittautuminen

Kevään tai syksyn uimakoulu kestää 13 kertaa + vesirieha ja kurssi maksaa yhdeltä kaudelta 110 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi. Maksu sisältää uintikirjan ja uintimerkin.

Kaudella tarkoitetaan joko kevät- (tammi-huhtikuu) tai syyskautta (elo-marraskuu).

Toukokuun intensiivikurssit kestävät 8 kertaa ja kurssi maksaa 65 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu myClub ilmoittautumisohjelman kautta kohdasta "ilmoittautuminen" (yläpalkki).


Uimakoulujen vastuuohjaaja

Helena Jolkkonen, helena.jolkkonen(at)jous.fi

Lisätietoja: 044-0991907


Yleistä tietoa uimakouluista

 • Avaimen voi ottaa kassalta 15 minuuttia ennen opetuksen alkua.
 • Harjoituksiin mukaan uikkari, pyyhe, mahd. uimalasit ja uimalakki sekä pitkät hiukset ponnarille.
 • Altaassa ja hallissa noudatetaan uimahallin sääntöjä: altaaseen ja altaasta pois vain opettajan luvalla, altaassa totellaan opettajaa, annetaan oppimisrauha, käydään vessassa ennen uimakoulua ja hädän iskiessä ilmoitetaan siitä opettajalle.
 • Yksittäisistä uimakoulupoissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta useamman kerran peräkkäinen poissaolo on hyvä ilmoittaa toiminnanjohtajalle sähköpostitse. Uimakoulukertoja, jotka jäävät väliin, ei ole mahdollista korvata toisen päivän ryhmässä.
 • Jos on kysyttävää lapsenne oppimisesta, niin ottakaa hihasta kiinni ja kysykää rohkeasti.
 • Jos lapsellanne on jokin sairaus ym. asia jonka ohjaajan tulisi tietää, kirjaathan  tiedon myClubiin.
 • Jos lapsi ei ole aikaisemmin käynyt opetuspaikassa, niin käykää tutustumassa halliin ja uima-altaaseen.
 • Uimakoululaiset tuovat uimaopettajille vanhan uintikirjan (jos sellainen löytyy) 10-12 kerran aikana. Jos sinulla ei ole uintikirjaa, saat uuden uimakoulun loputtua.
 • Kurssin päätyttyä uimakoululaiset saavat uintikirjan . Siitä näette minkä merkin lapsi on suorittanut ja mitä suorituksia lapsi on tehnyt.

Uimahallien erityishuomiot

Vesikko, Uimarintie 1

 • Lauantaiaamuna uimahalliin pääsee sisälle sivuovesta klo 8.00 alkaen ja avaimen voi ottaa kassalta.
 • Sunnuntai-iltana uimahalliin pääsee pääovista ja hallin sulkeuduttua sivuovesta. Pukukaapin avaimen voi ottaa korkealla pöydällä olevalta korilta, limsa-automaatin vierestä 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen. Hallista tulee olla ulkona klo 19.00.
 • Kengät jätetään käytävälle tai ne kannetaan käsissä pukukaappiin.

Rantakylä, Pataluodonkatu 2

 • Avaimen voit ottaa kassalla olevasta korista 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen.
 • Ulko-ovi laitetaan ulkopuolisilta lukkoon klo 16.00. Ulko-ovea ei saa jättää auki tai lukkoa jättää auki asentoon. Sisään pääsee sitä mukaan, kun ihmisiä tulee ulos.
 • Hallista tulee olla ulkona klo 17.15.

Vetrea, Nepenmäenkatu 2

 • Avaimen voit ottaa kassalla olevasta korista 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen. Avainkortti pukuhuoneeseen löytyy pukuhuoneen oven vieressä olevan lukijan päältä.
 • Kengät jätetään pukutilojen ulkopuolelle käytävään tai ne kannetaan käsissä pukukaappiin.
 • Auton voi parkkeerata pihalle ilman lupalappua

Suihkukäytäntö

Tyttöjen puoli: Vanhempi auttaa lapselta ulkovaatteet päältä ja ohjaa lapsen suihkutilaan. Suihkussa seuramme apuohjaaja (seuran t-paita päällä) auttaa tarvittaessa lapsia. Ohjaaja kuljettaa lapset muutamaa minuuttia ennen uimakoulun alkua opetusaltaalle, jossa uimaopettaja suorittaa nimenhuudon. Uimakoulun jälkeen ohjaaja tuo lapset suihkuun jne. vanhemmat ottavat lapset vastaan pukuhuoneen puolella. Vain naispuoliset henkilöt voivat tulla tyttöjen puolelle.

Poikien puoli: Vanhempi auttaa tarvittaessa lasta pukuhuoneessa sekä suihkuissa. Lapsi tulee omatoimisesti tai vanhemman saattamana opetusaltaalle nimenhuutoa varten. Uimaopettajat kutsuvat myös lapsia ennen opetuksen alkua suihkutiloista. Uimakoulun jälkeen lapsi palaa takaisin suihkutilaan jossa tarvittaessa vanhempi on auttamassa. Vain miespuoliset henkilöt voivat tulla poikein puolelle.

Siistijöitten terveiset 

 • Vanhempien tulee pysytellä aulan puolella, hallinpuolelle ei voi tulla katsomaan harjoituksia.
 • Hygieniasyistä, paljain jaloin suihkutilaan.
 • Lauantaisin kengät jätetään joko käytävään tai ne otetaan ennen pukutiloja käsiin ja siirretään pukukaappiin (siistijät tulevat töihin vasta klo 12.00, joten näin voimme vähentää lian tuloa pukutiloihin).
 • Vesikon kahvion mennessä kiinni, vanhempien tulee siirtyä riimun toiselle puolelle. Kahvion alueelle ei voi mennä seuraamaan harjoituksia eikä sieltä ei voi siirtää tuoleja pois.
 • Annetaan siistijöille pukutiloissa ja rappusissa työrauha ja poistutaan harjoitusten ajaksi pukutiloista.


Kevään 2020 ryhmät.

Ilmoittautuminen kevään 2020 ryhmiin alkaa ma 30.12. klo 10.00 "ilmoittaudu kursseille" kohdassa (löydät tämän yläpalkista). Samasta kohdasta löydät kurssien ilmoittautumistilanteen.Paikka      
Allas                   
Päivä   
Kellonaika       
Ryhmä            

Vesikko
lasten / 25 m allas
La8.15-8.45Jatko
Vesikkolasten allas
La8.45-9.15Alkeis 2
Vesikkolasten allas
La9.15-9.45Alkeis 1/2
Vesikkolasten allas
La 9.45-10.15Alkeisjatko
Vetrealasten allasSu12.55-13.25Varhaistaito 1
Vetrealasten allasSu13.35-14.05Varhaistaito 1
Vetrealasten allasSu14.15-14.45Varhaistaito 2
Vetrea25 m allasSu14.55-15.25Jatko
R.kylälasten allas
Su15.30-16.00Alkeis 2
R.kylälasten allas
Su16.00-16.30Alkeisjatko
R.kylälasten / 25 m allas
Su16.30-17.00Jatko
Vesikkoaaltoallas
Su16.40-17.10Alkeis 1/2
Vesikkolasten allas
Su16.40-17.10Alkeisjatko
Vesikkoaaltoallas
Su17.10-17.40   Alkeis 1/2
Vesikkolasten allas
Su17.10-17.40Alkeisjatko
Vesikko25 m allasSu17.10-17.40Jatko
Vesikkoaaltoallas
Su17.40-18.10Alkeis 2
Vesikkolasten allas
Su17.40-18.10Alkeisjatko
Vesikko25 m allasSu17.40-18.10Jatko
Vesikkoaaltoallas
Su18.10-18.40Alkeis 2
Vesikkolasten allas
Su18.10-18.40Alkeisjatko
Vesikko25 m allasSu18.10-18.40Jatko