Lasten uimakoulut 4 - 8 v.

(uudet ryhmät alkavat aina syys- ja tammikuussa)

Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja eritasoisille lapsille neljästä vuodesta ylöspäin. Uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja uimaopettajien johdolla. Vasta-alkaville/aroille lapsille on tarjolla varhaistaito- tai alkeis 1 ryhmä sekä pidemmälle ehtineille alkeisjatko- tai jatkouimakoulu. Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja kevät- ja syksykaudella sekä toukokuussa intensiivikurssina. Kurssien mainokset löydät täältä.

Kurssien kokoontumispäivät löydät täältä.

Arvioi ensin uimarin uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Uimakouluihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisohjelmassa (kohdassa ilmoittautuminen). Ilmoittautuisen jälkeen saat sähköpostiisi ryhmän info-kirjeen, josta löydät kaiken oleellisen tiedon kurssista. Kurssilaiset saavat uimakoulun päätyttyä uintikirjan josta löydätte lapsen uimataidon ja suoritettun uintimerkin. Tämän suoritetun merkin perustella lapsi siirretään  seuraavaan uimakouluryhmään tulevaa kautta varten.  Lapsen suoritettua 25 metrin uimataidon hän siirtyy Vesiralliryhmään.

Uudet kurssilaiset voivat aloittaa sillä kurssilla mihin lapsen uintitaso soveltuu.


Ryhmien kuvaukset ja pääsyvaaatimukset (HUOM! eroavat kaupungin kesäuimakouluista)

Huomioithan, että 4-vuotiaat lapset voivat osallistua vain  vesipetoryhmään.

VESIPETO (entinen varhaistaito) ryhmä  on tarkoitettu 4 -vuotiaille, uimataidottomille lapsille. Lapsille opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuuden kehittämistä sekä ryhmässä toimimista. Kurssin lopuksi lapset saavat todistuksen.

MERITÄHTI  (entinen alkeis 1) ryhmä on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka eivät vielä uskalla kastaa kasvojaan veteen tai kastaa selin korviaan. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu'ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on suorittaa varhaistaito/vesitaitomerkin tehtävät.

MERIHEVONEN (entinen alkeis 2) ryhmä on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka uskaltavat laittaa kasvonsa veteen, sukeltaa ja kastaa korvansa veteen selkäasennossa. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu´ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on saada 5 - 10 metrin uimataito sekä suorittaa vesitaito/alkeismerkin tehtävät.

KILPIKONNA (entinen alkeisjatko) ryhmä on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on vähäinen (n. 5 metriä) ja he uskaltavat laitaa kasvonsa veteen ja sukeltaa. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuinteja sekä kokeillaan pituussukeltamista. Tavoitteena on saada 10 metrin uimataito kahdella lajilla sekä suorittaa alkeismerkin tehtävät.

HYLJE (entinen jatkoryhmä) ryhmä tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti 10 metriä kahdella lajilla tai ovat suorittaneet alkeismerkin. Ryhmässä kehitetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan erilaisia hyppyjä, sukeltamista sekä alkeisuintilajeja. Tavoitteena on saada 25 metrin uimataito kahdella lajilla.


Missä ja milloin?

Ryhmät kokoontuvat Vesikossa lauantaisin klo 8.15-10.15 ja klo 16.40-17.40, sunnuntaisin klo 16.40-18.40, ja Rantakylän uimahallissa sunnuntaisin  klo 15.30-17.00. Uintiaika on 30 min/ryhmä.

Ryhmien kokoontumispäivät löydät http://www.jous.fi/fi/kurssit/yleista-tietoa-kursseista


Hinta ja ilmoittautuminen

Kevään tai syksyn uimakoulu kestää 6 tai 12 kertaa + vesirieha . Kurssi maksaa yhdeltä kaudelta 53 € (6 kertaa) tai 105 € (12 kertaa) + 15 € jäsenmaksu/lapsi. Maksu sisältää uintikirjan ja uintimerkin.

Kaudella tarkoitetaan joko kevät- tai syyskautta.

Toukokuun intensiivikurssit kestävät 8 kertaa ja kurssi maksaa 65 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu myClub ilmoittautumisohjelman kautta kohdasta "ilmoittaudu kursseille" (yläpalkki).


Uimakoulujen vastuuohjaaja

Helena Jolkkonen, helena.jolkkonen(at)jous.fi

Lisätietoja: 044-0991907 (Marjo) tai 0400-448045 (Helena)


Yleistä tietoa uimakouluista

 • Avaimen voi ottaa kassalta 15 minuuttia ennen opetuksen alkua.
 • Harjoituksiin mukaan uikkari, pyyhe, mahd. uimalasit ja uimalakki sekä pitkät hiukset ponnarille.
 • Altaassa ja hallissa noudatetaan uimahallin sääntöjä: altaaseen ja altaasta pois vain opettajan luvalla, altaassa totellaan opettajaa, annetaan oppimisrauha, käydään vessassa ennen uimakoulua ja hädän iskiessä ilmoitetaan siitä opettajalle.
 • Yksittäisistä uimakoulupoissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta useamman kerran peräkkäinen poissaolo on hyvä ilmoittaa toiminnanjohtajalle sähköpostitse. Uimakoulukertoja, jotka jäävät väliin, ei ole mahdollista korvata toisen päivän ryhmässä.
 • Jos on kysyttävää lapsenne oppimisesta, niin ottakaa hihasta kiinni ja kysykää rohkeasti.
 • Jos lapsellanne on jokin sairaus ym. asia jonka ohjaajan tulisi tietää, kirjaathan  tiedon myClubiin.
 • Jos lapsi ei ole aikaisemmin käynyt opetuspaikassa, niin käykää tutustumassa halliin ja uima-altaaseen.
 • Uimakoululaiset tuovat uimaopettajille vanhan uintikirjan (jos sellainen löytyy) 10-12 kerran aikana. Jos sinulla ei ole uintikirjaa, saat uuden uimakoulun loputtua.
 • Kurssin päätyttyä uimakoululaiset saavat uintikirjan . Siitä näette minkä merkin lapsi on suorittanut ja mitä suorituksia lapsi on tehnyt.

Uimahallien erityishuomiot

Vesikko, Uimarintie 1

 • Lauantaiaamuna uimahalliin pääsee sisälle sivuovesta klo 8.00 alkaen ja avaimen voi ottaa kassalta.
 • Lauantai aamuisin/iltaisin ja sunnuntai-iltaisin uimahalliin pääsee pääovista ja hallin sulkeuduttua sivuovesta. Pukukaapin avaimen voi ottaa korkealla pöydällä olevalta korilta, limsa-automaatin vierestä 15min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen. Hallista tulee olla ulkona klo 18.00 (la) ja 19.00 (su).
 • Kengät jätetään käytävälle tai ne kannetaan käsissä pukukaappiin.

Rantakylä, Pataluodonkatu 2

 • Avaimen voit ottaa kassalla olevasta korista 15 min ennen opetuksen alkua. Palauta avain koriin ohjauksen jälkeen.
 • Ulko-ovi laitetaan ulkopuolisilta lukkoon klo 16.00. Ulko-ovea ei saa jättää auki tai lukkoa jättää auki asentoon. Sisään pääsee sitä mukaan, kun ihmisiä tulee ulos.
 • Hallista tulee olla ulkona klo 17.15.

Suihkukäytäntö

Lauantain ja sunnuntain ryhmät:

Tyttöjen puoli: Vanhempi (naispuolinen) auttaa lapselta ulkovaatteet päältä ja ohjaa lapsen suihkutilaan. Suihkussa seuramme apuohjaaja (seuran t-paita päällä) auttaa tarvittaessa lapsia. Ohjaaja kuljettaa lapset muutamaa minuuttia ennen uimakoulun alkua opetusaltaalle, jossa uimaopettaja suorittaa nimenhuudon. Uimakoulun jälkeen ohjaaja tuo lapset suihkuun jne. vanhemmat ottavat lapset vastaan pukuhuoneen puolella. Vain naispuoliset henkilöt voivat tulla tyttöjen puolelle.

Poikien puoli: Vanhempi (miespuolinen) auttaa tarvittaessa lasta pukuhuoneessa sekä suihkuissa. Lapsi tulee omatoimisesti tai vanhemman saattamana opetusaltaalle nimenhuutoa varten. Uimaopettajat kutsuvat myös lapsia ennen opetuksen alkua suihkutiloista. Uimakoulun jälkeen lapsi palaa takaisin suihkutilaan jossa tarvittaessa vanhempi on auttamassa. Vain miespuoliset henkilöt voivat tulla poikein puolelle.


Siistijöitten terveiset 

 • Vanhempien tulee pysytellä aulan puolella, hallinpuolelle ei voi tulla katsomaan harjoituksia.
 • Hygieniasyistä, paljain jaloin suihkutilaan.
 • Lauantaisin kengät jätetään joko käytävään tai ne otetaan ennen pukutiloja käsiin ja siirretään pukukaappiin (siistijät tulevat töihin vasta klo 12.00, joten näin voimme vähentää lian tuloa pukutiloihin).
 • Vesikon kahvion mennessä kiinni, vanhempien tulee siirtyä riimun toiselle puolelle. Kahvion alueelle ei voi mennä seuraamaan harjoituksia eikä sieltä ei voi siirtää tuoleja pois.
 • Annetaan siistijöille pukutiloissa ja rappusissa työrauha ja poistutaan harjoitusten ajaksi pukutiloista.